0888 67 07 33

Как да премахнете нежелани миризми от мазе

Почистване на мазе от миризми

По подовата настилка на всяко мазе се натрупват различни миризми, повечето от които са нежелани, особено ако мазето е до голяма степен недовършено. Много мазета започват да миришат на мухъл и плесен в течение на времето. Освен това, ако имате животни ще отнеме и повече усилия за цялостното почистване на мазе.

Миризмите започват да проникват и в други поделения на къщата, докато не завладеят вашето жизнено пространство. За да премахнете миризмата, трябва да атакувате източника, който е в мазето.

Има няколко домашни средства за премахване на миризмите. Опциите варират от използване на разтвор за почистване на домашно приготвени препарати до малко механично умение и търпение.

Стъпка 1 – Свеж въздух в мазето

Въздухът от мазето застоява, затова трябва и често да се проветрява. Отворете всички сутеренни прозорци или врати. Позволете на въздуха да се движи свободно за няколко дни.

Стъпка 2 – Почистете килимите

Ако искате да се премахнат мухлясали килими, стари мебели или миризма на мухъл в мазето започнете с изхвърляне. Отстраняването на всички мебели, преди да използвате прахосмукачката с пара ще ви помогне да се избавите от всички мухъл и плесен в мазето.

Стъпка 3 – Измийте стени и подове

Ако имате голи подове и стени в мазето, направете смес от хлор и топла вода. Смесете приблизително една чаша хлор с един галон топла вода. Добавете го към пластмасова кофа. Нанесете хлора и вода по стени и подове. Използвайте бърсалка за вашия сутерен и използвайте меки кърпи или гъби за стените в мазето. Оставете стените и подовете, да изсъхнат напълно. Това ще елиминира мухъл и миризми на плесен.

Стъпка 4 – Инсталирайте устройство за изсушаване

Ако монтирате изсушител, той ще елиминира нежеланите миризми от мазето. Оставете го в най-влажните площ на сутерена.

Стъпка 5 – Моп с разтвор на водороден прекис

Ако имате миризма на котка в мазето, смесете 1 чаша водороден прекис с 1 галон топла вода. С помощта на MOP натрийте с разтвора стените и пода. По този начин ще елиминирате нежеланата миризма от мазето си.

Стъпка 6 – Добавете лук

Като домашен лек срещу неприятна миризма, използвайте нарязана на половин глава лук и поставете върху чиния. Лукът ще поеме миризмата на мухъл и плесен, които се натрупват в мазето.

Be the first to comment on "Как да премахнете нежелани миризми от мазе"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*