0888 67 07 33

Почистване на дворове с Чичо Фори в София

Почистване на дворове с Чичо Фори – Миланото – 0888 67 07 33

Най-евтиното почистване на дворове, градини и запустели парцели в София. Извозване на отпадъци от дворно място, събиране на боклуци и товарене. Косене на трева, рязане на храсти и дръвчета.

Почистване на дворове с Чичо Фори в София

Възползвайте се от нашите няколко съвета за добра поддръжка на градината и двора.

Няколко грешки в двора, които ще съсипят целия ви труд

  1. Рязането на храсти в неподходящия момент

Начинаещите често допускат тази грешка. Ако не подрязвате храстите в подходящия момент, можете да отрежете вече готовите пъпки и да останете само с пръчки и зелени листа, вместо да се насладите на невероятен цъфтеж.

  1. Не пренебрегвайте живия плет

Живият плет е един чудесен начин да оградите своя имот вместо да търсите подходяща ограда. Ако дълго време не подрязвате храстите, те ще загубят формата си и няма да служат като красива ограда и ще се наложи напълно да ги махнете.

Подходяща за случая ще е акумулаторна резачка, за да не се ограничавате от кабела на електрическата. Докато подрязвате храстите, оглеждайте се за плевели между тях. Следете и за дървета- бебета, които със сигурност ще съсипят плета. Извадете ги докато още не са се вкоренили напълно.

Рязането на дървета и храсти трябва да се прави с мисъл за бъдещото им развитие. То не винаги съвпада с почистването на градината. Необходимо е да се прави по- често и планирано.

Дворове почистване и извозване

  1. Избягвайте колцуването на дърветата

Лозата може да нанесе огромна вреда на дървото, около което се увива- задушаване на ствола, линеене заради сянката, която прави. Прекратете подобно увиване още в самото начало.

  1. Избягвайте грешки, търсейки симетрия

 Симетрично разположените елементи могат да донесат усещане за елегантност на вашето озеленяване. Този подход често се използва при основните насаждения. Но когато тези елементи са живи растения, за да постигнете симетрия може да означава повече работа за вас под формата на техническо обслужване. Храстите и дървета, за да са разположени симетрично, ще трябва да бъдат подрязвани редовно, така че двойките да си съвпадат. Понякога хората искат да имат храсти, които растат от двете страни на входа на къща, за да се постигне симетрия, но ако единия храст в двойката порасне повече от другия, ефекта се разваля.

  1. Не позволявайте украшенията в двора да развалят ефекта от озеленяването

Има място за орнаменти във вашия двор, но избягвате да натрупате в двора си твърде много допълнения. В един момент се стига до това, че тези украшения вредят, вместо да допълват вашия пейзаж. Интелигентен начин да се използват като украса е да се употребяват пестеливо, за да успеят да привлекат внимание към себе си.

От друга страна, въздействието се сведа до минимум, когато безброй украшения се простират в целия имот. Още по-лошо е, ако те са с ниско качество, те заклеймяват двора ви като „евтин“, „претрупана“ и „с лош вкус.“ Това не е целта на вашия упорит труд!

 

Be the first to comment on "Почистване на дворове с Чичо Фори в София"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*